Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

ΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΟΠΟΙΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

FARINA GEGENUBER 

Eίναι το παλαιότερο αρωματοποιείο στον κόσμο και βρίσκεται στην Κολωνία απέναντι από τη πλατεία Julich. Ιδρύθηκε το 1709 από τον Ιταλό αρωματοποιό Johann Maria Farina, o οποίος ονόμασε το άρωμά του Eau de Cologne για να τιμήσει την πόλη του. Πολύ σύντομα τα αρώματά του έγιναν γνωστά σε όλη την Ευρώπη και έγιναν πελάτες του τα μέλη όλων των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Ανάμεσά τους η Μαρία Θηρεσία, ο Μ. Ναπολέων , ο Φρειδερίκος της Πρωσσίας , ο Βολταίρος , ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Μότσαρτ , η πριγκήπισσα Νταιάνα.
FLORIS OF LONDON
Το παλαιότερο αρωματοπωλείο της Αγγλίας και το 2ο πιο παλιό στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον Juan Famenias Floris από τη Μινόρκα το 1730, στην αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου St. James (Jermyn st.). Eίχε και έχει μέχρι σήμερα διάσημους πελάτες. Ο James Bond φοράει πάντα το Floris No 89. O Αl Pacino στο ''Άρωμα γυναίκας φοράει επίσης ένα Floris.
 
GALIMARD
Το τρίτο στη σειρά αρωματοπωλείο βρίσκεται στην πόλη Grasse της Γαλλικής Ριβιέρας που θεωρείται η ''πρωτεύουσα'' της αρωματοποιείας. Ιδρύθηκε το 1747 από τον Jean Galimard και τροφοδοτούσε κι αυτό τις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης. Η πόλη Grasse αναφέρεται στο βιβλίο το''Αρωμα'' του Πατρίκ Ζισκίντ και στην ταινία που έχει βασιστεί σ' αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου